Podotherapie

podotherapie-smuldersPodo Posturaal Therapie is een methode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegings-apparaat, via houdingsregulatie vanuit de voet, al dan niet veroorzaakt door een ziekte of aandoening.

PPT richt zich niet alleen op problemen aan de voet zelf, maar ook op afwijkingen aan het gehele bewegingsapparaat. Dit houd in dat voet, enkel, knie, heup, rug, nek en hoofdpijnklachten tot het werkterrein van een gespecialiseerde podoloog kunnen behoren.

Om te kunnen vaststellen of de oorzaak van een klacht of blessure van het bewegingsapparaat verband houdt met biomechanische, en/of neurologische aspecten, is specifieke deskundigheid vereist.

Wat doet een Podotherapeut?

Een Podo Posturaal Therapeut is in staat houdingsafwijkingen en functiestoornissen te herkennen en te corrigeren. Na inventarisatie van de klachten, houdt de podoloog een algemene inspectie, maakt een voetafdruk en een computerscan.

Hierna volgt een onderzoek op een voetspiegel, waarbij gelet word op houding, stand van voeten, tenen en benen en indien nodig het meten van afwijkende houdingspatronen van de rug. Na het plaatsen van corrigerende elementen wordt er opnieuw gekeken, gemeten en spiertesten gecontroleerd. Aan de hand van deze gegevens wordt beslist of een therapiezool de klacht kan verhelpen.

Smulders fysiotherapie en voetzorg biedt zowel podotherapie, podologie als podo posturaaltherapie.

DUNNE INLEGZOLEN: Smulders fysiotherapie en voetzorg is gespecialiseerd in het maken van zeer dunne inlegzolen die in elke schoen past. De handgemaakte dunne inlegzolen laat je voeten op wolken lopen!