Wervelkolom bandages & orthesen

hulpmiddelen-wervelOf het nu gaat om het spronggewricht, de knie, de wervelkolom, de hand, de elleboog of de schouder: als Uw gewrichten pijn doen, helpen Train actieve bandages van Smulders fysio- en podotherapie Enschede. Ze bestaan uit een rekbaar, ademend breiwerk met elastische pelotten. Ze geven steun en masseren het gewricht bij elke beweging. Dit stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het genezingsproces. U kunt ze gemakkelijk aantrekken en ze knellen niet.

Orthesen worden voornamelijk gebruikt als een aangetast gewricht geleiding, stabiliteit of immobilisatie nodig heeft. Stabiele orthesen van de productgroep Loc® ontlasten en ondersteunen; functionele orthesen van de productgroep SecuTec® helpen om de beweeglijkheid te herstellen. SofTec® multifunctionele orthesen kunnen vast of beweeglijk worden ingesteld – afhankelijk van wat Uw therapieplan vereist.

Wervelkolom

Rugpijn:

Rugpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Men schat dat 80-90% van de mensen op enig moment in het leven wel eens een episode van rugpijn doormaakt.

Bij het merendeel van de mensen met rugpijn is geen lichamelijke afwijking of beschadiging gevonden die de pijn verklaart. Dit worden aspecifieke rugklachten genoemd. Rugklachten ontstaan door een samenspel van factoren, die zowel persoon- als werkgebonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan: lichaamsbouw, stressfactoren, tillen, zitten, en staan.

Specifieke oorzaken veroorzaken ongeveer maar 5% van alle rugpijn klachten. Het is belangrijk dat deze herkend worden door de arts, omdat dit aandoeningen zijn waaraan iets gedaan kan of moet worden.

Belangrijke letsels en aandoeningen, die rugpijn kunnen veroorzaken, zijn:

Slijtageverschijnselen:

Deze ontstaan door overbelasting.

 • Spit/Lumbalgie/Lumbago:
  • Overmatige belasting van de spieren en de tussenwervelschijven, die gepaard gaat met voorbijgaande pijnen.
 • Wervelfactuur:
  • Breuk van een of meer wervellichamen.
 • Osteoporose:
  • Het verlies van botmassa en de vernietiging van de speciale structuur van het bot leiden tot broosheid en daardoor een verhoogd risico op botbreuken.
 • Rughernia:
  • Uitpuiling van de tussenwervelschijf waardoor druk ontstaat op de zenuwbanen.
 • Irritatie SI-gewricht:
  • Irritatie in de verbindingen tussen de twee bekkenkammen en het heiligbeen.
 • Ischias:
  • Zenuwpijn in het verloop van de zenuw, die uit het ruggemerg ontspringt als gevolg van irritatie van de zenuw.

producten-informatie-wervelkolomHerkent u uw rugpijn in bovenstaande letsels of behoort u ook tot de groep mensen met rugpijn? Maak dan kennis met Smulders fysio- en podotherapie Enschede.
Smulders fysio- en podoteherapie Enschede heeft een uitgebreid assortiment rugproducten, die erop gericht zijn rugpijn te bestrijden. De hoge kwaliteitsnormen van de Bauerfeind producten garanderen een optimaal effect en maken het voor u mogelijk om, ondanks gezondheidsbeperkingen, een actief leven zonder rugpijn te leiden.