Knie, heup en bovenbeen bandages & orthesen

hulpmiddelen-knieOf het nu gaat om het spronggewricht, de knie, de wervelkolom, de hand, de elleboog of de schouder: als Uw gewrichten pijn doen, helpen Train actieve bandages van Smulders fysio- en podotherapie Enschede. Ze bestaan uit een rekbaar, ademend breiwerk met elastische pelotten. Ze geven steun en masseren het gewricht bij elke beweging. Dit stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het genezingsproces. U kunt ze gemakkelijk aantrekken en ze knellen niet.

Orthesen worden voornamelijk gebruikt als een aangetast gewricht geleiding, stabiliteit of immobilisatie nodig heeft. Stabiele orthesen van de productgroep Loc® ontlasten en ondersteunen; functionele orthesen van de productgroep SecuTec® helpen om de beweeglijkheid te herstellen. SofTec® multifunctionele orthesen kunnen vast of beweeglijk worden ingesteld – afhankelijk van wat Uw therapieplan vereist.

Kniepijn

Kniepijn is al jaren één van de meest voorkomende pijnklachten, vooral bij 65+-ers. Maar in de praktijk komt kniepijn ook in de andere leeftijdscategorieën voor. Vaak is dit vervelend, omdat dit een belemmering voor de uitvoering van alledaagse activiteiten of sport is.

De oorzaken van kniepijn zijn heel gevarieerd. Dit is onder andere afhankelijk van uw leeftijd, de ontstaanswijze van de pijn aan de knie en de locatie van de pijn.

Tijdens de pubertijd, wanneer de meeste kinderen groeien, worden veel klachten gezien. Vaak is de pijn dan gelokaliseerd aan de voorzijde van de knie en rondom de knieschijf.
Kniepijn wordt ook regelmatig veroorzaakt door een acuut trauma.

Daarnaast zijn er ook meerdere factoren die de kans op kniepijn kunnen vergroten, namelijk: overgewicht, een afwijkende stand van de benen, zware fysieke belasting…
Enkele voorbeelden van letsels en aandoeningen die pijn aan de knie kunnen veroorzaken, zijn:

Meniscusletsel:

Meniscusletsel kennen we allemaal als het resultaat van sportongevallen. Meestal treedt dit op als het lichaam boven een licht gebogen knie wordt gedraaid terwijl de voet op de grond staat,

Artrose:

Artrose is een slijtageaandoening van de gewrichten. In het verloop van de ziekte wordt het kraakbeen steeds verder aangetast, tot uiteindelijk bot op bot wrijft. Tijdens dit proces treden er vaak pijnlijke gewrichtsontstekingen en instabiliteit op.

producten-informatie-knieOntwrichting:

Hierbij gaat een deel van het gewricht geheel uit zijn natuurlijke verloop. Bij de knie gaat het hier meestal om de knieschijf, die dan meestal naar buiten uit zijn geleidegroef glipt. Daarbij kunnen tevens beschadigingen van kapsel, kraakbeen of botweefsel optreden.

Mocht u echter zelf last hebben van kniepijn, dan raden wij u aan om een medisch specialist te bezoeken. Smulders fysio- en podotherapie heeft een groot aantal bandages, braces en ortheses om uw pijn aan de knie te verlichten.