Hand bandages & orthesen

hulpmiddelen-handOf het nu gaat om het spronggewricht, de knie, de wervelkolom, de hand, de elleboog of de schouder: als Uw gewrichten pijn doen, helpen Train actieve bandages van Smulders fysio- en podotherapie Enschede. Ze bestaan uit een rekbaar, ademend breiwerk met elastische pelotten. Ze geven steun en masseren het gewricht bij elke beweging. Dit stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het genezingsproces. U kunt ze gemakkelijk aantrekken en ze knellen niet.

Orthesen worden voornamelijk gebruikt als een aangetast gewricht geleiding, stabiliteit of immobilisatie nodig heeft. Stabiele orthesen van de productgroep Loc® ontlasten en ondersteunen; functionele orthesen van de productgroep SecuTec® helpen om de beweeglijkheid te herstellen. SofTec® multifunctionele orthesen kunnen vast of beweeglijk worden ingesteld – afhankelijk van wat Uw therapieplan vereist.

Hand

Pijn in handen

De hand heeft een zeer belangrijke functie voor ons lichaam, door de meest ingewikkelde grepen en bewegingen kun je er ingenieuze dingen mee doen en maken.

Men realiseert zich pas hoe belangrijk onze handen zijn, als ze door een ongeval slechts gedeeltelijk of helemaal niet te gebruiken zijn. Omdat we onze handen veel gebruiken, treedt er vaak letsel op. Pijn in handen alsook beschadiging kan optreden als gevolg van een ongeluk, overbelasting of slijtage.

Het aantal personen met pijn in de handen en polspijn wordt jaarlijks geschat op 125 per duizend personen. Opvallend is dat het vaker vrouwen dan mannen zijn die last krijgen van hand- en polsklachten.

Pijn in handen en pols gaan gepaard met pijn en vermindering van functies. Dit kan grote invloed hebben op de nachtrust en dagelijkse activiteiten.
De belangrijkste letsels en aandoeningen die pijn aan de handen en/of pols veroorzaken zijn;

Carpaal Tunnel Syndroom:

Dit is een aandoening waarbij de middelste armzenuw bekneld zit in de nauwe doorgang van de pols. Deze beknelling wordt veroorzaakt door zwelling van het bindweefsel, waardoor de druk in de doorgang of tunnel toeneemt. De klachten die hierdoor ontstaan zijn: pijn bij bewegingen van de pols, tintelingen of gevoelloosheid van de hand en krachtverlies.

Artrose:

Bij Artrose, in de volksmond slijtage genoemd, gaat de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen achteruit. Deze slijtage zorgt voor pijnklachten en stijfheid in rust en beweging. Dit gaat vaak gepaard met ontstekingsreacties en zwellingen waardoor de vingers, hand of pols dik en warm aanvoelen.

Skiduim:

Een veel voorkomende aandoening waarbij de gewrichtsband aan de binnenzijde van duim verrekt, verslapt of zelfs scheurt. Een skiduim ontstaat vaak tijdens een val waarbij de duim met geweld van de vingers wordt afgebogen.

producten-informatie-handPeesschede ontsteking:

Een peesschede ontsteking of tendovaginitis is een ontsteking van de peesschede. Meestal betreft het de grote peesscheden van de spieren aan de onderarm bij het gewricht van de hand. Een peesschede ontsteking uit zich door pijn in de handen en beperking van beweging. Een gebogen vinger kan bijvoorbeeld niet meer worden gestrekt (trigger finger). De oorzaak van de ontsteking is niet altijd duidelijk, overbelasting speelt vaak een grote rol.