Dorn therapie

dorn-therapie-enschedeBeenlengte verschil. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 cm. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

Leren leven met rugklachten? Onzin!

Veel mensen die al jaren rugklachten hebben horen vaak dat er niets meer aan te doen is en dan men er maar mee moet leren leven. Onzin! Een machine slijt! Een levend organisme herstelt zich zolang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

Dorn therapie milde therapievorm

De Dorn therapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is Dorn therapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

Na elke behandeling heb je een fijn en ontspannen gevoel!