Fysiotherapie Enschede / Fysiotherapie Glanerbrug

Smulders fysiotherapie Enschede en fysiotherapie GlanerbrugDe juiste fysiotherapeut voor uw klacht.

Binnen het team in onze praktijk hebben we algemene fysiotherapeuten en gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Een algemeen fysiotherapeut kan in principe alle lichamelijke klachten behandelen voor mensen van alle leeftijden. Maar zo zijn er bijvoorbeeld fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bejaarde mensen die in een inrichting wonen. Dit worden geriatrische fysiotherapeuten genoemd.

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

Samen met onze fysiotherapeuten werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Wat doen wij zoal als fysiotherapeut bij ons in de praktijk?

Wij begeleiden u onder andere bij uw klachten. Zo krijgt u eerst een vraaggesprek om te kijken wat de eventuele oorzaken kunnen zijn van de klacht. Dit noemen we ook wel een intakegesprek.

Daarna onderzoeken we u met specifieke testen en met houdingsonderzoek of bewegingsonderzoek wat nog meer een oorzaak kan zijn van uw klacht. Tijdens deze intake wordt gekeken naar welke collega u van ons het beste kunt gaan. Want iedere therapeut heeft weer zijn of haar specialisatie.

Na het lichamelijk onderzoek maken we een behandelplan samen met u om uw lichamelijke klacht te behandelen. Maar mochten we naast uw lichamelijke klacht nog meer problemen vinden dan kunnen wij u ook adviseren naar een collega-therapeut te gaan of we verwijzen u terug naar de huisarts.

Het hangt van het soort klacht af hoe lang het circa duurt voordat de klacht geheel weggaat. De ene keer behandeld een therapeut u met eigen handen. De andere keer zult u oefeningen moeten doen, of het wordt het een combinatie van beide vormen va therapie. Ook hebben wij specifieke behandelapparatuur dat een klacht kan behandelen.

Welke specifieke fysiotherapeuten hebben wij in onze praktijk VitaalCenter in Enschede en Glanerbrug?

Behalve therapeuten voor algemene fysiotherapie hebben wij een fysiotherapeut in dienst, die gespecialiseerd is in manuele therapie. Dat wil zeggen, dat deze therapeut u kan helpen met het opheffen van blokkades van gewrichten. Bijvoorbeeld bij een nekwervel, die geblokkeerd is waardoor uw nek niet meer goed kunt draaien.

De manuele therapeut bekijkt dan of het met een hele lichte pijnloze techniek mogelijk is dat u uw nekwervel weer beter kunt draaien.

Verder hebben wij een fysiotherapeut, die gespecialiseerd is in de behandeling van etalagebenen.

En hebben we een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het zetten van naalden, waaronder dry-needling en acupunctuur. Via een bepaalde setting van de naalden worden uw pijnklachten dan weggehaald.

U wilt fysiotherapie Enschede of fysiotherapie Glanerbrug.

Fysiotherapie als preventieve gezondheidszorg

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij Vitaalcenter – fysiotherapeut Smulders. Fysiotherapeut Smulders is gevestigd in Enschede aan de Bentstraat 39 (Glanerbrug) en aan de Heutinkstraat 16  (Hogeland).

Heeft u andere klachten?

Ook voor andere klachten die niet met fysiotherapie worden behandeld kunt u terecht in Vitaalcenter Enschede of Glanerbrug.

Wij hebben meerdere therapeuten en behandelaars in ons centrum die u kunnen begeleiden met uw probleem. Zo werken bij ons onder andere:

 • fysiotherapeuten
 • podologen
 • een orthopedisch adviseur
 • een voedingsdeskundige
 • een mentale coach
 • een acupuncturist
 • een manueel therapeut
 • een wandelcoach
 • een fitnesinstructrice
 • een pedicure
 • een orthopedisch schoenmaker

Heeft u klachten en zoekt u fysiotherapie in Enschede of Glanerbrug?

Mocht u een afspraak willen dan is de snelst weg te bellen met tel: 06-20626388. U kunt dan uw probleem aangeven en direct een afspraak maken.

Graag dan even aangeven op welke locatie u het liefst behandeld wenst te worden. Wij doen ook behandelingen bij u thuis mocht u niet in staat zijn bij ons te komen (bijvoorbeeld als u gevallen bent of een operatie hebt ondergaan)

U kunt ook contact opnemen met ons team voor meer informatie middels het onderstaande contactformulier.